theaterRob van Houten.nl

"Rob van Houten met wervelende schoolvoorstelling"  is uitgespeeld!

quote Rob: "ben geen Heintje Davids!"

info:    Rob van Houten

Masker

 

 "Van Gogh  tot Beethoven"

Beethoven op YouTube

acts van Rob in Sesamstraat

 

           (geschikt voor onder- en bovenbouw)

Van Gogh

Rob van Houten

Rob van Houten heeft een uitdagende, hilarische, baldadige, flitsende en tegelijk educatieve en uiterst professionele schoolvoorstelling ontwikkeld, welke binnen het hele schoolvoorstellingen aanbod, absoluut uniek te noemen is. Met een uitgelezen mix van mime, zang, dans, special effects en muziek neemt Rob van Houten op zijn eigen, onnavolgbare wijze het jeugdige publiek mee in een 50 minuten durende wervelende show.

De Aardappeleters van Vincent van Gogh komen tot leven, zij willen ook wel eens een patatje oorlog of een hors d'oeuvre special. Wat zal Vincent daar van zeggen? Wie naait hem een oor aan? En wat te denken van de Russische danser Nureyev met een mond vol droge kaakjes, samen met MargotFontein het beroemde balletduet "Spectre de la Rose " te zien dansen? Een schaak tweekamp, waarin de denkbeeldige stenen niet meer van de echte zijn te onderscheiden? Of de levende buste van Mr. Beethoven himself uit een swingende boogie woogie piano te zien verschijnen? Of een echte angstaanjagende Robot wandelend door de zaal? Of een echte Frankenstein? Creaties van Rob van Houten, die immer bij zullen blijven en het jeugdige publiek in verroering en verwarring brengt.

Het zijn allemaal rake typeringen van een wervelende en zeer humoristische non-stop show, waarin Rob van Houten natuurlijk ook een demonstratie zal geven van zijn bijzondere specialiteit: de mime, welke als een rode draad door de voorstelling heen loopt. De echte klassieke mime, die hij als geen ander beheerst.

Door zijn jarenlange ervaringen en tournees heeft hij een programma weten samen te stellen, waarmee hij de jeugd in zijn ban houdt. Een programma waarin heel geraffineerd de kunst is verweven in tijdloos amusement voor jong en oud!

tot Beethoven YouTube

Rob van Houten

 

techniek:

Richard Klawer.      

  foto's schoolvoorstellingen

opkomst ROBOT in zaal  VIDEO

YouTube


 

Machteld Wentzel

School Machteld Prtret 

Rob van Houten

School Rob Portret 

Richard Klawer

 School Richard

reakties: 

            Show van Rob van Houten in Echt

Vrijdag 3 april heeft Rob van Houten een optreden verzorgd voor alle vierdejaars leerlingen VMBO. In de aula van de Maasbrachterweg hebben de leerlingen kunnen genieten van een uitdagende, hilarische en tegelijk educatieve schoolvoorstelling. Samen met o.a. de allround muzikant Bert Beenen kwamen kunstzinnige uitingsvormen aan bod. De aardappeleters van Vincent van Gogh komen tot leven, zij willen ook wel eens een patatje oorlog of een hors d’oeuvre speciaal. En wat te denken van de Russische danser Nureyev met een mond vol droge kaakjes. En de levende buste van Mr. Beethoven himself die uit een swingende boogie woogie piano verschijnt. Een echte angstaanjagende robot die wandelt door de zaal, en een tweekoppig figuur zorgden voor de nodige hilariteit in de zaal.
Bekijk ook eens de website www.theaterrobvanhouten.nl met o.a. een fotoserie van zijn bezoek aan Connect College.

Mevrouw Vinken Connect College Echt:

"Op woensdag 4 maart genoten alle leerlingen van een theatervoorstelling van Rob van Houten. Hij is een van de bekendste mimespelers van Nederland. Lachen, gruwelen, muziek, mime en dans, brachten het theater tot leven."  (Jan Arentzs College)

Piter Jesses Junior College Leeuwarden:

Hallo Rob, 
Bedankt voor je mailtje, het was een fantastisch succes. Zelfs vandaag nog hadden de kids het erover!De foto's zien er leuk uit,  prima zo! Bedankt voor de leuke dag en jullie improvisatievermogen met het schoolgebouw e.d.Wellicht zien we elkaar volgend jaar weer!
 Met vriendelijke groeten,          Trudy Scholte
 

sitemap

top