theaterRob van Houten.nl

Televisie

BoyMarriage 

VARA Gids 

Rob van Houten kreeg buiten het theater grote bekendheid met zijn poetische aandeel in Seasamstraat, maar ook met zijn onvergetelijke over de schreef gaande macho rol van Boy Bensdorp, de cafetaria eigenaar in zowat alle TV soaps van Wim T.Schippers. Waldolala, Het is weer zo laat, De Lachende Scheerkwast, Op zoek naar Jolanda, We zijn weer thuis. Youtube: Boy Bensdorp's Cafetaria

Rob van Houten bedacht samen met Dimitri Frenkel Frank het satirische programma "De Nonsens en en Treurnietshow"  (VARA)  Helaas werd dit wekelijkse programma overschaduwd door de opkomst van Sjef van Oekel.

Rob van Houten speelde gastrollen in zowat iedere soapserie op TV, w.o.  Zeg eens AA, Ha die Pa, Pleidooi, De Freules, Mevrouw ten Cate, Die Twee van Henk Spaan en Harry Vermeegen, Teleac series, Kees & Ko, Westsite Posse, Onderweg naar Morgen, maar ook in de Showprogramma' s van Frank Kramer , Hints, Waku Waku, Andre van Duijn, Tineke Schouten, Rudy Carell Shows in Duitsland, was hij een geziene gast. Maakte deel uit van TV redakties en bedacht talloze acts voor Sesamstraat. In Bananasplit van Ralph Imbar, zette hij menigeen op het verkeerde been. Baanbrekend werk als basis figuur voor karakters van virtuele computergestuurde TV animaties, ontworpen door Raymond le Gue. En natuurlijk rollen in de Sterreclame.
Rob van Houten bedacht en realiseerde  "komische TV-acts" voor de diva Christine Deutekom.  Hij begeleidde o.a. de kleinkunstenaar Eric Koller naar de Wim Sonneveld prijs en regisseert nog steeds diverse produkties en coached jonge artiesten.

 vervolg  Bedrijven

HOME

 

sitemap

top