theaterRob van Houten.nl

Funhouse theater

Flyer Funhouse Revue 

Rob van Houten wilde meer, hij bouwde een gezelschap om zich heen met gekke artiesten, zoals Rob Krot, Feike Boschma,  Barry Stevens (vooral doorgaan), Cor Beurskens (Dr.Karl Heinz Lindt), Margit de Vries, Annelies Balhan, die vaak de trendy kostuums ontwierp, en vele anderen. Hij noemde zijn groep Funhouse en brak op een on-conventionele manier met absurdistische, zeer verrassende shows door naar de top van het theater. De pers reageerde unaniem lyrisch! Funhouse trok overal bomvolle zalen, het was een "must" om te zien!  Het was  vernieuwend, burlesk.  Zijn grootste kenmerk was het geraffineerd hanteren van de de "dubbele bodem".  Speciale effecten, uitgevoerd door de marionettenkunstenaar Feike Boschma, waren ongezien en werden een soort Funhousiaanse gimmick.

 de Rode Sjaal

Oogstrelende glitter, sexy danseressen , licht en geraffineerd decor, ontworpen door Kees Wolfrat, maakten van dit soort theater een waar feest. Vaak eindigden zijn programma's met aanstekelijk uigevoerde rock&roll acts. De "saxofoon act" van Rob van Houten

Buona Sera   en Oh Marie   van Louis Prima (YouTube)

zullen zijn fans nimmer vergeten.Sticker

Zijn manier van theatermaken was een bron van inspiratie voor andere groepen. Funhouse werd in de jaren 70 en 80 gesubsidieerd door de overheid. Het was een roerige tijd, ook op TV, de Barend Servet Show deed zijn intrede.

 Classics Flyer

Onder zijn bezielende leiding  werden er vele programma's gerealiseerd, o.a. Funhouse Horror, Revue, Classics, After Eight, Who is Who, Modern Times. De eerste regisseur Leen Jongewaard, bracht hem de kneepjes bij van het acteren en Sytha Bolt leerde Rob van Houten zingen op toneel als akteur!

After Eight Poster 

Funhouse maakte  tournées door Duitsland, Belgie, Zwitserland, Oostenrijk en deed ook Londen aan. Mede aangemoedigd door de schilder/schrijver Jan Cremer , maakte Rob van Houten een studiereis door Amerika, waar hij theaters bezocht in New York,  Bette Midler zag optreden met als gast Lionel Hampton , die binnen een minuut met zijn song "Hey Ba ba rebob" de zaal in volledige extase bracht. Theaters in Chicago, San Francisco maar ook in Las Vegas. Al vond hij het "World Wide Wrestling ", gezien in Los Angeles, het meeste indrukwekkend. Helaas zijn de Nederlanders daar te nuchter voor.

 Avondje Flyer

En al kan Rob van Houten de tere en fragiele en immer zo kwetsbare Pierrot ontroerend tot leven roepen, zijn specialiteit is de "Horror " of louche ruige personages . Met deze twee totaal verschillende eigenschappen heeft hij het publiek vaak op het verkeerde been gezet en het is eigenlijk zijn handelsmerk.
 AfterAll Flyer

Affiche Who is Who

Bonn

Een van de vele hoogtepunten van de Funhouse periode was ongetwijfeld het optreden, gedurende de zomermaanden, in een overvolle circustent in Bonn. Das Wort  "Zugabe" werde Er niemals vergessen!!

Met als allerlaatste toegift:

Just a Gigolo  

On the road

Wim Kan over Funhouse 

Wim Kan en Corry Vonk

Funhouse Revue was toendertijd een "must to see" , vele bekende theater en TV coryfeeën bezochten de Funhouse Revue,  onder wie Wim Kan en Corry Vonk. Wim Kan was zeer onder de indruk van deze verpletterende Show en schreef in euforie Rob een geweldige complimenteuze brief, waarin hij zijn respect en bewondering de vrije loop liet!! Helaas is dit nu kostbare document in de molen van de tijd verdwenen...snik...snik..."jammer maar helaas" zou Sjef van Oekel zeggen....

 

foto's Funhouse periode 

vervolg Toneel


sitemap


top